Ah, cât de ironic e că scriu aceste cuvinte în timp ce mă chinuie o amigdalită de toată frumusețea! Că așa-i în viață, nu? Ești tentat cu cele mai dulci ispite doar ca cel mai adesea să fie nevoie să îți pui pofta în cui.

Na, ce să fac? Bine că am râs de logodnicul meu care are obiceiul să răcească tocmai când vine căldura. Am râs așa de bine că m-a luat răceala de nu m-am văzut. With all the perks: dureri, febră și slăbiciune.

Așa că am rămas acasă să îmi clătesc ochii pe amintiri (culinare) din vremuri în care înghețata (gelato și sorbeto) nu erau pe lista consumabilelor interzise.

Îmi place și la Cremerie, dar parcă nu se compară cu Inni. Poate sunt doar foarte subiectivă pentru că la Inni merg de mai mulți ani, dinainte să descopăr Cremeria, iar prima iubire nu se uită niciodată, așa-i?

La Inni am mers doar în Centrul Vechi. Am înțeles că mai există cel puțin o locație, dar nu pot să confirm pentru că nu am găsit website-ul lor (offfff, de ce nu au?).

Ce poți savura la Inni Gelato Artigianale?

Păi cam de toate. Înghețata este incredibil de cremoasă și aromată. Preferatele mele sunt cea de ciocolată și cea de fistic. Mă topesc de dorul lor doar când mă gândesc la ele. Desigur, Malaga se află și ea printre preferatele mele (are rom și stafide), iar de caramelul sărat nici nu mai zic – se știe deja că e o slăbiciune de-a mea.

Citeşte şi...  Comfort food de la Toàn's

Pentru domnișoare la dietă sau zile toride în care doar ai nevoie de ceva super răcoritor există Sorbeto!
Da, cu semnul exclamării. Pentru că e atââââât de bun. Sorbeto e pe bază de fructe, nu conține lactate, este super răcoritor și are mai puține calorii decât o înghețată clasică.

Și la Sorbeto mi-e greu să mă hotărăsc care e preferatul meu, dar spun sigur că printre finaliști se numără cel de busuioc cu lime și mentă și cel de mango cu fructul pasiunii. Combinație interesantă busuioc cu lime? Mă revigorează instantaneu și cred că o să fie remediul ideal pentru vara toridă de anul acesta.

De băut?

O gamă variată de băuturi italienești pe bază de cafea. Și Hugo, desigur – un cocktail chic excelent pentru vară. Nu îmi trebuie nimic mai mult pentru o leneveală în Centrul Vechi al Bucureștiului (Str. Șelari nr.2).

Mi se pare ciudat că nici după atâta timp după deschiderea gelateriei nu există un website unde să poți vedea meniul complet sau ultimele noutăți. Inni are pagină de FB, dar nici pe acolo nu prea e activitate.

O altă bilă în minus o aduce serviciul care uneori lasă de dorit. Acum câțiva ani pe clienți îi servea un băiat drăguț care era de fiecare dată foarte amabil și făcea recomandări pe gustul meu. Acum fețele nu sunt așa de îmbucurătoare, de multe ori răspunsurile sunt date pe un ton care lasă de dorit și, deși înghețata e încă bună, atitudinea taie din experiența pe care mi-o doresc.

Citeşte şi...  La Mahala se mănâncă bine

Acum aștept să îmi treacă durerea asta nesuferită din gât ca să pot trece iar pe la Inni să mă delectez cu ultimele noutăți și să îmi răsfăț papilele cu cea mai bună înghețată din oraș.