Mulțumită noii mele dependențe, Kickstarter, am descoperit tot felul de gadget-uri pe care le ador și le folosesc aproape zilnic. Îmi plac noutățile și susțin inventatorii care ne fac viața mai ușoară prin inovațiile lor. Acum, pe bune, nu e viața mult mai mișto de când s-a inventat mașina de spălat vase? Ador să gătesc, dar să spal vase? Nu, mulțumesc.

Cel puțin o dată pe săptămână arunc un ochi pe proiectele de pe Kickstarter și încerc să nu mă falimentez definitiv. Iar pe partea culinară găsesc mereu proiecte fascinante de la grătare-minune care se curăță ușor și separă grăsimea de alimente, tigăi și cuțite create de ingineri ce oferă garanție pe viață, gadget-uri care te ajută să îți faci salată în trei mișcări, recipiente speciale pentru kefir și, desigur, noi ajutoare care să te facă să slăbești.

Skinny Plate mi-a atras atenția când am primit newsletter-ul cu produse recomandate – de obicei nu deschid newsletters, dar Kickstarter mă ispitește prea mult și nu pot să îi rezist.

Deși proiectul a fost finanțat, se pare că totuși banii nu au fost suficienți pentru a livra noul gadget și s-a anulat proiectul. Din fericire, același inventator are la dispoziție vechea generație de Skinny Plate, puțin mai rudimentară, dar la fel de eficientă.

Citeşte şi...  Burger sănătos

 

Ce face practic Skinny Plate?

Te ajută să îți construiești o farfurie echilibrată de alimente în porții controlate special pentru a slăbi sau a te menține la greutatea dorită. Fiecare porție este destinată să cuprindă proteine (practic niște cărniță sau pește), legume (cel mai mare spațiu alocat) și carbohidrați (obligatorii și ei în dieta zilnică – fun fact: creierul e cel mai mare consumator de carbohidrați, mai ales în perioade stresante în care depui efort intelectual; totuși, carbohidrații au spațiul cel mai mic alocat pentru că, nu-i așa?, oricum facem exces de ei).

Am fost foarte entuziasmată că Skinny Plate a intrat mai repede în viața noastră decât preconizasem. Oficial, conform Kickstarter, noul Skinny Plate trebuia să fie livrat în septembrie, dar  pentru că lucrurile n-au mers conform planului, deja le aveam pe cele vechi într-o săptămână de când am depus comanda. Tocmai din Canada la oficiul nostru poștal de cartier. Mișto, nu? Și când mă gândesc că unele colete nu se mișcă așa de repede nici dintr-un capăt în celălalt al Bucureștiului, pffff…

6 variante

Poți să îți setezi greutatea ideală cu aproximație folosind cele șase variante de Skinny Plate 57kg, 70kg, 84kg, 97kg, 111kg și 125kg. Desigur, aceste variante au fost create în livre (pounds), dar adaptate pentru unitățile sistemului internațional (kilograme). Iar pentru cineva cu o greutate foarte mare (peste 125kg) aceste trepte mi se par decente și încurajatoare. Doar schimbările durabile nu se fac brusc și este nevoie de un feedback pozitiv pentru a te încuraja să mergi mai departe, nu?

Citeşte şi...  Primul Good Food Picnic Party

Și când e vorba de ceva mai palpabil, de exemplu să vezi cu ochii tăi cum ai ajuns la o treaptă mai mică, șansele de a reuși sunt mai mari. Cred că Skinny Plate funcționează și pentru cei care vor să se îngrașe sau să capete masă musculară, doar că trecerea se face în sens invers, crescând mereu câte o treaptă.

Experiment interesant

Deși am reușit să îmi integrez activitatea sportivă în rutina zilnică, tot aveam nevoie să umblu și la dietă. Cred că am zis-o de un milion de ori: nu pot să țin cură de slăbire. Mi se pare tortură și nu o să o fac niciodată. De aia mizez pe soluții reale și palpabile, pe ceva care să mă distreze și să mă stimuleze, să mă lase să mănânc ce îmi place. Deci trebuia să umblu la mărimea porțiilor.

Și cât de mișto e să vezi cum ți se duce celulita de pe coapse chiar dacă încă mănânci cartofi prăjiți? Îți spun eu, e foarte mișto. Pentru că mănânc controlat. Îmi satisfac pofta, mă satur și efectul exercițiilor fizice pe care le fac nu trece neobservat. Win-win-win!

Primul contact cu Skinny Plate

Pentru că e mult mai amuzant să te menții în formă împreună cu partenerul tău (Couples who sweat together, stay together :), l-am corupt și pe al meu să încerce Skinny Plate. Fiecare cu porția lui, fiecare cu greutatea lui ideală. Ne uitam temători la cantitatea pe care am adăugat-o în fiecare compartiment al farfuriei. Apoi miracolul întâmplat: am ridicat Skinny Plate-ul, a rămas doar mâncarea pe farfurie, așezată frumos pe grupe alimentare, cu un efect vizual de nota 10. Iar după ce am golit farfuriile, ne-am dat seama că am mâncat suficient. Da, ne-am săturat din porțiile alea mai mici. Și nu mai vroiam cartofi în plus. Și nici desert. Excelent!

Citeşte şi...  Stretching în loc de cafea

Așa am început să aleg (și mai) cu grijă ceea ce pun în farfurie.