Şi anul acesta ne-am dat în stambă la petrecerea anului, Good Food Barbecue Party. Credeţi-mă pe cuvânt că a fost mult mai mişto decât anul trecut – experienţa şi-a spus cuvântul – şi aştept cu cea mai mare nerăbdare următorul eveniment.

Deşi nu mai lucrez de câteva luni la revista Good Food, fetele m-au chemat să le ajut şi am acceptat cu cea mai mare bucurie pentru că ştiam că o să fie distractiv ca pe vremuri.

După ce am deşertat, organizat şi transformat zeci de sacoşe pline de ingrediente în cele mai delicioase preparate, am fost gata să ne primim invitaţii cu zâmbetul pe buze.

Meniul a fost variat şi ambiţios, creat astfel încât să fie pe placul tuturor. Aperitivele savuroase mi-au potolit foamea de peste zi şi aproape că am lins farfuria. Humus, pateu de ficat de pui cu stafide si vin, pateu de ciuperci cu cimbru, pateu de păstrăv şi cremă de brânză cu verdeţuri, toate unse pe felii de pâine de la Pain Plaisir sunt doar câteva care încă îmi aţâţă papilele gustative (amintirea lor mă va bântui multă vreme).

Nu, nu ne-a fost frică de invitaţii noştri vegetarieni. Pe lângă toate cărneturile, oferite de Selgros (pui, porc, cârnăciori de toate felurile, frigărui marinate peste noapte), care se rumeneau frumos pe grătar, salatele vegetariene au fost şi ele vedetele serii. Mi-e greu să mă hotărăsc ce mi-a plăcut cel mai mult. Kisirul cu rodii al lui Mazi, salata de cartofi a Oanei, Pico de gallo făcut de mine au fost foarte aromate şi m-au ţinut departe de carne (nu, încă nu sunt în pericol să devin vegetariană). Mi-a plăcut la nebunie că am adunat reţete variate şi arome din toată lumea pentru a oferi invitaţilor noştri o experienţă culinară de neuitat. Tabouleh, salată de năut, salată de morcovi cu susan, salată de piersici cu nuci şi brânză cu mucegai s-au aşezat prieteneşte în farfurii şi s-au lăsat savurate împreună cu un pahar de vin alb. Mi-a părut rău că nu am fost pe fază să prind o înghiţitură din somonul umplut cu ierburi şi lămâie căci tare biiiineee arăta.

Citeşte şi...  Me & Food Photography

Când a venit momentul desertului nu am mai putut decât să iau câte o îmbucătură din fiecare: cupcakes şi tartă cu fistic şi zmeură pregătite de Jo Ilie (noul food editor al revistei), cheesecakes cu lamaie şi vanilie, tort de ciocolata (made by yours truly) şi crumble cu prune piesa de rezistenţă a Oanei + obsesia cu reţeta asta am cătăpat-o anul trecut şi am tot repetat-o de atunci cu diverse variaţiuni.

La Seratta este un loc magic şi ne-am putut bucura din plin de el pentru că ploaia ne-a lăsat în pace. Pe mine mă speriase aşa rău încât eram convinsă că o să ţinem petrecerea în salon (care este superb şi din care nu mă dădeam dusă la plecare). Prin urmare m-am cocoţat pe sandalele mele cu toc cui de care mi-era dor şi nu m-am lăsat coborâtă de pe ele chiar dacă toată seara am stat în grădină. Da, sunt întreagă şi am mers ca o gazelă printre mese 😀

Cred că nici toate cuvintele din lume nu pot descrie exact atmosfera de acolo. Mai ales că pentru mine nu a fost doar un simplu eveniment. V-am mai spus că de câte ori gătesc pun mereu câte o bucăţică din mine în fiecare farfurie şi a fost o plăcere deosebită să văd chipurile satisfăcute ale mesenilor care degustau din bucate făcute de mânuţele mele.

Citeşte şi...  High on life

Abia aştept să mai citesc impresii şi să punem la cale un nou BBQ Party!

Evenimentul a fost sponsorizat de Selgros, Heinz, Costad d’Oro şi Ponti. Pentru mai multe imagini daţi click aici

Foto credits: Vlad Pahonţu şi Ivan Matei.