Nu ştiu cum sunteţi voi, dar eu aştept cu nerăbdare primăvara şi vara cu belşugul lor de fructe şi de legume. Pe timp de iarnă e mai greu să ai un meniu variat şi să găteşti după cum îţi pofteşte pipoţica. Şi de multe ori când văd că e întuneric afară mă apucă lenea, somnul şi nu mai învârt nimic în cratiţa de pe aragaz, ci prefer să stau culcuşită în pat şi să mă uit la Top Chef.

Această rutină devine uşor periculoasă în serile când vin de la birou cu o foame de lup şi cu greu rezist tentaţiei să golesc frigiderul sau să mănânc prostii.

Din fericire, am descoperit o combinaţie care mă salvează de consumul de junk food. De fiecare dată când merg la cumpărături (sesiunea de shopping săptămânală) am grijă să pun pe listă şi următoarele: lipii tortilla (de la Mega Image sau Kaufland), humus (de la libanezi sau din Carrefour, Cris-Tim) şi falafel (de la libanezi sau de la Lidl, Agricola). Probabil că se găsesc şi în alte magazine.

Ştiu că nu e deloc ortodox pentru un foodie (care mai lucrează şi la GoodFood) să cumpere falafel, humus şi lipii, dar şi pentru mine ziua are tot 24 de ore, care uneori nu sunt suficiente să le încropesc pe toate de la zero. Sunt foarte mulţumită de soluţia asta pentru că, dacă arunci o privire pe lista de ingrediente de pe etichetă, nu conţin prostii (monoglutamat si alte E-uri), ci ingredientele pe care le folosesc şi eu în reţetele mele.

Aşa că tot ce îmi rămâne de făcut este să încălzesc falafelul şi lipiile, să le ung bine cu humus şi să adaug câteva murături (anul acesta puse de mama, dar la anu’ îmi iau eu revanşa :P). Gata, cina e servită, e caldă, săţioasă şi mai sănătoasă decât orice mi-ar trece prin minte atunci când sunt copleşită de foame.