Povestea cu waffles o ştiţi de aici. Cred că cel mai mult îmi place mâncarea pentru micul dejun. Ador să mănânc ouă în toate felurile, clătite americane, griş cu lapte, sandviciuri calde cu multă brânză puturoasă sau care se topeşte, bacon prăjit şi legume crude crocante, tăiate bastonaşe.
Şi cred că pe locul 1 mereu vor sta waffles. Cum ziceam şi pe site-ul GoodFood, când eram copil aveam o fantezie să mănânc sute de waffles în fiecare zi. Le asociam cu zilele de weekend, cu vacanţa, cu filmele şi desenele animate preferate, cu multă dragoste şi răsfăţ.

Până anul trecut am tot tânjit după ele. Desigur, am mâncat din acelea cumpărate fie din magazin, fie din bistrouri, dar nu mi-au oferit sentimentul pe care îl doream şi, oricum, nimic nu se compară cu mâncarea făcută în casă. Aşa că în ziua de Crăciun mi-am dat seama că Moşul nu mă uitase şi mi-a adus în dar primul meu waffle maker. M-am pus pe treabă, am scotocit după reţete şi am găsit-o pe cea care mi se potriveşte.

Cum se fac waffles?

Am amestecat într-un mixer 2 ouă, 2 căni de făină, 1½ cană de lapte, ½ cană de unt topit (poţi folosi şi ulei), 2 linguri de zahăr, 1 linguriţă praf de copt, 1 vârf de linguriţă sare şi 1 linguriţă extract de vanilie. Apoi am încins aparatul şi m-am pus pe treabă. Merg de minune cu dulceaţa sau gemul preferat, cu cremă de ciocolată sau cu Nutella. Mie cel mai mult îmi plac cu sirop de arţar, caramel, unt sau miere.
Şi să le mănânc în pijama, în pat, cu o Mimosa alături. Pentru mine, o zi de sărbătoare începe întotdeauna cu micul dejun.

Citeşte şi...  Paste cu sardine, capere şi măsline

Şi cum să nu te simţi răsfăţată când dimineaţa te întâmpină cu o porţie de waffles aburinde, servite la pat de cea mai dragă fiinţă din lume?