Din păcate (sau din fericire), am început să am gusturi mai feminine, altfel nu pot să îmi explic cum am ajuns să îmi placă o băutură aşa de dulce şi cremoasă cum e crema de whisky.

De când am început să mă joc de-a barmanul în weekenduri (am jucăriile necesare şi o colecţie mică de băuturi alcoolice) mi-am făcut singură siropurile de zahăr, piureurile de fructe şi frişca. Practic să fac acasă şi crema de whisky a fost următorul pas.

Deşi nu are exact acelaşi gust ca Bailey’s, sunt mulţumită de rezultat pentru că am obţinut o textură cremoasă, un gust dulce şi tăria caracteristică a whisky-ului.

Totul a fost foarte simplu. Am turnat într-o sticlă 300ml de whisky (tradiţional se face cu whisky irlandez, dar cum n-am avut am folosit unul scoţian), 1 lingură lichior de cafea (făcut în casă, dar poţi folosi şi Kahlua), 400g de caramel uşor încălzit ca să devină fluid şi 300ml de smântână pentru frişcă. Am agitat bine sticla ca să obţin un amestec omogen. Se poate păstra la rece timp de 2 luni.

Simplu, nu? Mi se pare că e excelent servit ca desert cu ciocolată amăruie. Deşi încă nu m-am lămurit eu cum e cu băuturile aperitive sau digestive și cum să le asociez cu mâncarea, îmi place să experimentez.

Citeşte şi...  Tort cu cremă de ciocolată şi caramel sărat