M-am ţinut departe de blog pentru că am trecut (şi încă trec) printr-o perioadă dificilă în viaţa mea. Nu prea ştiu ce îmi doresc şi nu îmi găsesc locul, dar mereu revin la mâncarea mea. Cu ea mă hrănesc, căci ea împreună cu alte lucruri drăguţe fac viaţa suportabilă, „trăibilă” şi uneori frumoasă.

Pâinica de mai sus a fost inspirată după o reţetă de brioşe cu praz, în care am mai adăugat tot felul de bunătăţi.

Se face foarte simplu chiar şi în timpul săptămânii. Este una din reţetele care mă salvează când mă trezesc că nu am ce să-mi iau în ziua următoare la birou.

Am încins cuptorul la foc mediu (180ºC). Am amestecat într-un bol de mixer 250g de făină, 1 plic (10g) praf de copt, 2 ouă, 100ml de lapte integral, 1 conservă de ton în suc propriu, bine scurs, 1 lingură ulei de floarea-soarelui presat la rece, 100g de caşcaval, 1 mână de măsline negre feliate şi 1 fir de praz subţire, feliat mărunt. Am asezonat mai mult cu piper (aluatul oricum va fi sărat de la măsline şi caşcaval) şi am transferat totul într-o formă de cozonac.

Am ţinut pâinica la cuptor până când s-a rumenit şi a trecut testul scobitorii (scobitoarea înfiptă în centru trebuie să iasă curată). Când a ieşit din cuptor, s-a odihnit bine pe grătarul pentru prăjituri (e important pentru că aşa nu face condens şi exteriorul va rămâne crocant), apoi am tăiat felii.

Citeşte şi...  Kataif (Cataif)

Şi iată încă o reţetă care mă salvează de la merdeneaua din colţ.