Doar două ingrediente? Da, dacă pui un singur fel de fructe. Mai departe doar imaginația este limita. În rest, vara e de partea noastră. Fructele proaspete sunt în plin sezon și avem diversitate de arome și culori. De la fructe de pădure (mure, afine, coacăze, zmeură) până la caise, piersici, nectarine, prune, căpșuni sau fructe exotice precum papaya și ananasul – toate merg cu iaurtul într-un desert sănătos și cu puține calorii.

Când eram copil muream după iaurturile cu fructe. Tocmai ce se vindeau și la noi în țară în păhărele colorate cu denumiri cât mai atrăgătoare pentru copii. Muream după ele pur și simplu. De abia așteptam să se facă sâmbătă (ziua de mers la cumpărături) și să îmi refac stocul de iaurt cu fructe. Din ce am văzut și copiii de azi tot așa sunt de înnebuniți după iaurtul cu fructe.

Iaurt colorat și plin de zahăr, care astăzi parcă și-a pierdut orice urmă de ”natural”. Și, totuși, cum ar fi o variantă naturală?

Hmmm, dacă am pune fructe proaspete într-un iaurt natural?

Fără exces de zahăr, fără coloranți, fără conservanți. Doi timpi și trei mișcări și gata – avem iaurt cu fructe, un desert răcoritor ce poate fi îmbogățit cu o linguriță de miere naturală, cu fulgi de ovăz sau alte cereale crocante, cu nuci sau alune diferite.

Citeşte şi...  Blat de pizza cu usturoi și salvie

Iaurt + fructe + nuci + miere deja e un răsfăț regal, care pe timp de vară îți poate asigura plusul de energie, răcoare și prospețime de care aveai nevoie.

Cu fructele și iaurtul reci, acest desert poate ține loc și de înghețată. Cine a fost chinuit frecvent de amigdalite știe despre ce e vorba și cât de important e să ai alternative atunci când mori de poftă și nu vrei să îți faci gâtul praf. And I should know, că nu scap de trebșoara asta nici îl cel de-al treilea deceniu al vieții mele, după cum se pare.

”Rețeta asta” poate fi pregătită și de copiii mici împreună cu părinții. Poate așa se vor convinge și cei mici cât de simplu e să îți faci desertul preferat.

Încă mai caut un iaurt care să fie ”the one”. Momentan cam tot ce găsesc în supermarkets nu e prea strălucit și încep să mă gândesc serios la achiziționarea unui robot de făcut iaurt.

Știu, știu, snobisme. Dar am încercat varianta clasică de făcut iaurt în casă (folosești culturi de iaurt în lapte proaspăt, lași în apă călduță vasul în care vrei să prepari iaurtul, fermentează și pe urmă o iei de la capăt) și nu prea mi-a plăcut rezultatul – deși gustul era bun, textura era cam icky și diferită de cea cremoasă la care mă așteptam. Așa că am decis că e unul din acele lucruri pe care fie le cumpăr, fie le prepar la robot.

Citeşte şi...  Brioşe negre cu fulgi de cocos şi marţipan

Sugestii?