Cât de uşor se face o îngheţată?

Răspunsul este: foarte uşor! Şi nici un îţi trebuie maşină de îngheţată. Ai nevoie doar de un bol, un mixer şi de un recipient de plastic pentru a depozita îngheţata în congelator.

Şi să mai spun că ai nevoie de doar 3 ingrediente? Lapte condensat, mascarpone şi o mână de fructe proaspete! Atât. Este atât de simplu încât şi copiii o pot prepara.

Trebuie doar să pui într-un bol conţinutul unei cutii de mascarpone (aprox 250g), o conservă de lapte condensat (aprox 397g) şi 300g de afine. Se amestecă bine cu mixerul şi gata. Se transferă tot într-o caserolă de plastic, se acoperă cu capac şi se lasă la îngheţat.

preping ice cream site

Nu e cea mai uşoară îngheţată, ever? Tot ce trebuie să faci este să o scoţi din congelator cu 10-15 minute înainte de a o servi. Poţi folosi cornete din napolitană sau boluri de sticlă. Mie îmi plac cornetele. Şi cred că o să încep să folosesc cornete cu ciocolată sau caramel. Yum!

Unde găsesc ingredientele?

Mascarpone se găseşte chiar şi în supermarket-urile mici. Lapte condensat cumpăr de la my new found love: Berezka. Şi afine, dacă nu găsesc în piaţă, cu siguranţă găsesc în hypermarket. Desigur, acestea pot fi înlocuite şi cu alte fructe.

Citeşte şi...  Supă de linte cu chimen şi coriandru

E important ca laptele condensat să fie acela din conservă, care este deja îndulcit. Da, se vinde la conservă de 397g – e amuzant, ştiu. Laptele „condensat” care se vinde în supermarket-uri este, de fapt, lapte evaporat. Se foloseşte pentru cafea, nu este îndulcit şi are o altă consistenţă, mai lichidă, care poate modifica rezultatul final al reţetelor. Laptele condensat este cremos, fin şi dulce.

Eu nu o să las toamna să mă păcălească. Pentru mine încă e vară şi vacanţă. Aşa că mă duc să mai fac o îngheţată.

Inghetata cu afine la cornet

Inghetata cu afine

[contentcards url=”http://dragosteadinfarfurie.ro/pancakes-cu-afine-si-caramel/” target=”_blank”]