În poză aveţi varianta mini. La fel de gustoase, dar mai drăgălaşe.

E o reţetă care a făcut furori de câte ori am executat-o. În redacţia GoodFood, de Revelion, la picnic, de ziua lu’ tata, în seara de vizionat filme cu prietenii, când şi-a serbat iubitul meu ziua la birou – de fiecare dată nu a rămas o firimitură.

Reţeta e inspirată chiar de la colegii noştri britanici, tot din GoodFood, doar că am mai făcut eu nişte modificări pentru că reţeta originală mi se părea prea uleioasă (poate produsele româneşti or fi de vină).

Am încins cuptorul la 200ºC. Am pregătit o tavă pentru minibrioşe cu hârtiile aferente (le găseşti la Ikea) – dar reţeta se pretează la fel de bine şi în tava pentru brioşe mari.

Am amestecat cu mixerul într-un bol 175g făină, 50ml ulei, 50ml lapte, 1 ou, 1 linguriţă praf de copt. Apoi am încorporat cu o lingură 1 fir de praz  subţire tocat mărunt şi 75g caşcaval maturat (foloseşte emmental sau un caşcaval de calitate – cele ieftine îşi vor lăsa multă grăsime). Apoi am umplut formele de brioşe şi le-am dat la cuptor aprox 20 minute, până s-au rumenit şi au trecut testul scobitorii (scobitoarea trebuie să iasă curată după ce a fost introdusă în aluatul copt).

Citeşte şi...  Bruschete cu brânză de capră și piersici

Am descoperit că în varianta mini, aceste brioşe sunt varianta ideală pentru un aperitiv sărat la petreceri fără ştaif. Se fac repede şi toată lumea le adoră. Te las şi pe tine să le încerci şi să îmi spui dacă ţi-au plăcut.

Eu personal am o pasiune pentru brioşele sărate şi am făcut tot felul de combinaţii îmbietoare, care vor poposi şi aici pe blog. Să ai poftă!