Piureul ăsta îmi aduce aminte de o seară petrecută în bucătăria redacției GoodFood, când ne-am strâns în jurul mesei să degustăm câteva (da, erau mai multe) piureruri. Mazi s-a jucat cu niște rădăcinoase (păstârnac, cartofi simpli și dulci, țelină), le-a amestecat cu bacon, pătrunjel, usturoi și pastă de ardei iute și ne-a chemat la masă.

Dintre toate, cel mai mult mi-a plăcut cel de păstârnac cu bacon și pătrunjel. Și asta probabil pentru că am descoperit oarecum recent the magic of bacon – mulțam, Oana!

Și pentru că acasă avem mofturoși la datorie, m-am gândit să fac o trecere lentă de la piureul clasic de cartofi la unul „fistichiu”. Așa că am fiert 3 cartofi împreună cu 1/2 țelină, în apă cu sare, până s-au înmuiat. Între timp, am prăjit o bucățică de bacon tăiat cubulețe, până a devenit crocant și am tocat mărunt 1 legătură de pătrunjel. Când legumele au fost gata, le-am pasat cu zdrobitorul de cartofi, adăugându-le lapte și unt, apoi le-am amestecat cu baconul și pătrunjelul. Am asezonat totul la final (pentru că baconul este și el sărat) și am așezat câte o porție de generoasă de piure, lângă friptură de pui, coaptă încet și ruptă în fășii.

Mofturosul mi-a dat nota 10. Data viitoare încercăm și cu păstârnac 😉