Pentru că sunt zile în care parcă intru în sevraj și simt o poftă puternică de junk food, caut mereu variante mai sănătoase ale rețetelor. Și oricât de nesănătos ar fi un preparat prăjit în baie de ulei, măcar reușesc să mă feresc de grăsimile hidrogenate și condițiile insalubre în care se pregătește de obicei fast food-ul.
Cum la noi nu există acești corndogs (cremvurști pe băț dați printr-un aluat și prăjiți), am scotocit pe net după o rețetă gourmet și am testat-o. Am fost destul de mulțumită de rezultat, dar pentru că este o rețetă cu multe calorii și fără prea multe beneficii pentru sănătate, o să mă limitez să o pregătesc doar ocazional.
Mai întâi am fiert 10 cremvurști bio (luați de la bioportal.ro). Apoi am pregătit aluatul. Am amestecat 1½ cups*de făină cu 2/3 cup de mălai, 1 lingură de zahăr, câte 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu, de sare și de piper proaspăt măcinat. Separat am amestecat 1 cup de lapte bătut, 2 ouă și 1/4 cup de ulei. Am încorporat ingredientele uscate în cele umede.

Înainte să înfig cremvurștii pe bețe scurte de frigărui, am încins un tuci cu ulei (temperatura trebuie să fie în jur de 200ºC ca să nu se îmbibe aluatul de ulei) și mi-am pregătit o farfurie mare acoperită cu prosoape de hârtie.

Înainte să îi prăjesc, am tăvălit cremvurștii prin făină și prin aluat, apoi i-am lăsat în uleiul încins timp de 2-3 minute, până au crescut și s-au rumenit uniform – va trebui să îi prăjești în tranșe. Când au fost gata, i-am scos pe prosoape de hârtie pentru a absorbi grăsimea în exces. I-am servit cu muștar de Tecuci și ketchup făcut în casă.
Asta e genul de rețetă care se potrivește petrecerilor sau în zilele de meci, alături de o bere rece.
*1 cup are 250ml, deci poți folosi cu încredere paharul gradat.