Ador cremele pentru prăjituri făcute cu ouă. Folosesc deseori ouăle și pentru cremă de ciocolată, dar mai ales pentru a le oferi textură deserturilor onctuoase cu fructe. Deși nu sunt o împătimită a deserturilor, ador să fac rețeta de lemon curd.
În iarnă mi-a venit ideea să încerc o nouă interpretare a acestei rețete și să îi adaug puțină portocală. Așa că am amestecat la bain-marie 3 ouă cu 150g de zahăr, 100ml de zeamă de lămâie și 50ml de suc proaspăt de portocale, timp de 15 minute, până când crema s-a îngroșat. Atenție! Vasul cu cremă nu trebuie să atingă suprafața apei, iar apa să nu clocotească. Apoi am stins focul, am îndepărtat crema de pe sursa de căldură și am încorporat 50g de unt, coaja rasă de la 1 portocală și de la 1 lămâie.
Nu am folosit crema imediat, așa că am transferat-o într-un borcan sterilizat. Căldura cremei a ajutat la sigilarea borcanului. Atâta timp cât borcanul este sigilat, crema poate fi păstrată la frigider timp de 2 luni. După ce ai deschis borcanul, crema trebuie consumată în 2-3 zile. Ea teoretic rezistă și 7 zile, dar își pierde aroma.