Brioşe vegane cu banane şi nuci

Brioşe vegane cu banane şi nuci

Vegane adică fără ingrediente de origine animală. Adică de post.

Treaba asta s-a întamplat din întâmplare. Din lene (nimeni nu s-a dus să cumpere unt) şi din zăpăceală (mi-am dat seama că nu am pus ouă când brioşele erau deja în cuptor).

Şi chiar dacă cică e greu să găteşti chestii vegane, mai ales deserturi, reţeta asta demonstrează contrariul. Pentru lazy people ca mine: folosiţi robotul. Merge. Singurul pas în care nu l-am folosit este la cernutul făinii – m-am obişnuit să îmi înving lenea pentru că rezultatul merită.

Deci am cernut 300g de făină albă (merge şi cu făină integrală – ideea e să fie făina aerată, poţi încorpora tărâţele rămase în sită, după aceea). Am mărunţit în robot 100g de nuci fooooaaartee bineee curăţate (mi-a trecut lenea şi la pasul ăsta după ce am păţit-o de câteva ori muşcând cu poftă din prăjiturile… mele). Apoi am adăugat peste ele 3 banane medii şi am mixat în continuare. Peste ele am pus 150g de zahăr, făina cernută, 100ml de ulei, 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu, un praf de sare şi 2 linguri de rom negru (yes, i’m a sucker for alcohol in food). Am încins cuptorul la 180°C. Am umplut tava de brioşe şi le-am dat la cuptor timp de 15-20 de minute, până s-au rumenit frumos şi au trecut testul scobitorii.

Deja am făcut testul calităţii. Nici nu mi-aş fi dat seama că sunt vegane. Sunt pufoase, cu exterior uşor crocant, cu aromă intensă de banane şi nuci, au crescut frumos, nu sunt uleioase, iar romul şi bicarbonatul şi-au făcut treaba şi au dat o culoare frumoasă brioşelor mele vegane. Eu sunt mulţumită de rezultat şi o să repet experienţa pentru nişte vegani simpatici. S-aveţi poftă!

briose sus

bucătar, psiholog, web developer si eternă studentă

View my other posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inline
Inline