Când am văzut la Elena pe blog rețeta de curry de ciuperci cu mămăligă, m-am simțit inspirată și mi s-a făcut brusc poftă. Mi-am zis că la cină o să mănânc ciuperci și așa am făcut.

În drum spre casă am cumpărat câteva ciuperci și nimic altceva, pentru că nu știam sigur ce îmi doresc să mănânc. M-am bazat pe instinct și iată ce a ieșit.

Am pus la fiert 1 litru de apă cu sare și puțin ulei. Când a început să clocotească am adăugat în ploaie 300g de mălai, amestecând încontinuu cu telul. Am lăsat mămăliga să fiarbă bine și să scadă timp de 20 de minute și am mai amestecat din când în când ca să nu se lipească de cratiță.
În ultimele 10 minute, am tăiat în sferturi 500g de ciuperci și am tocat mărunt 3 căței de usturoi. Am încins 2 linguri de ulei într-o tigaie mare, am sotat puțin usturoiul și câțiva fulgi de ardei iute, apoi am adăugat ciupercile și le-am lăsat să scadă.
Când totul a fost gata, am amestecat ciupercile cu 1 legătură de pătrunjel tocată, am pus în 2 farfurii mămăligă și peste ea am așezat ciupercile. Nu m-am putut abține să pun parmezan ras deasupra lor.

A fost delicios! Și puțin dubios pentru mine pentru că de obicei ocolesc pătrunjelul cât pot de mult. Dar gusturile se schimbă cu vârsta și, cine știe, poate într-o zi o să ajung să ronțăi la el cu plăcere.