Cum mai ziceam acum niște săptămâni, lucrul meu preferat la vară este belșugul de ingrediente proaspete, pe care pot să le folosesc într-o varietate largă de rețete, de la simple la complicate, de la tradiționale la moderne.

Piersicile sunt printre fructele mele preferate, mai ales daca sunt coapte bine și natural (ceea ce nu am mai văzut demult). Adaug pe listă și nectarinele, mai ales cele cu miezul alb, pe care, de asemenea, nu le-am văzut de ceva vreme.

Poate că ați gustat și voi piersicile pregătitep e grătar – sunt demențiale. Se caramelizează de la topirea zahărului din fructuoză în contact cu grătarul încins, nu e nevoie de zahăr suplimentar. Dacă nu ați gustat așa ceva, fuguța la încins grătarul – merită pe deplin.

Piersicile pe grătar merg în mai multe combinații, alături de carne, stropite cu oțet balsamic, cu brânză, în salată – combinațiile sunt nelimitate pentru toate papilele. Dar și crude se potrivesc în destul de multe contexte.

În ultima vreme mi-a cășunat pe brânza de capră – cea de la Colline mi se pare destul de gustoasă  – și am tot testat-o în mai multe combinații. Unele fericite, altele mai puțin fericite (pont: cu ciuperci nu e așa gustoasă). Din combinațiile fericite sunt și bruschetele astea mega simple cu efect de party in your mouth.

Citeşte şi...  Quesadilla cu pui

Bruschete cu brânză de capră și piersici

Am folosit o pâine cu secară de la Berezka (cred că toată vara o să mănânc pâine din asta, nu mă satur de ea la ce bună e), pe care am prăijt-o înainte, brânză de capră tartinabilă de la Colline, unsă bine pe pâine, felii de piersici coapte și câteva frunze de busuioc, totul stropit cu puțin ulei de măsline extravirgin. Busuiocul nu este doar decorativ, ci se mănâncă și oferă un plus de aromă și contrast gustativ.

Cum ziceam, bruschetele sunt foarte ușor de făcut și pentru mine sunt ideale pentru zile leneșe de weekend, în zile toride de vară. Mai adaug un pahar de limonadă sau sangria și nu mai am nevoie decât de cartea preferată sau o muzică bună în surdină.

Poate și de niște valuri ale mării… și nisip fierbinte. Ah, cum îmi zboară mintea la vacanță. Până atunci mă duc să mai fac o porție de bruschete.

bruschete cu branza de capra si piersici 2-min