Chiar dacă în ultimele zile m-am delăsat uşor de obiceiurile mele culinare de acasă şi am consumat aproape pe nerăsuflate pungi de chipsuri si covrigei, cartofi prăjiţi şi fripturi la grătar, am revenit la plăceri gurmande alese.

În drum spre casă mi s-a făcut o poftă nebună de căpşuni care m-a făcut să îmi doresc să nu fiu gravidă în afara sezonului lor. Dacă atunci când eram copil nu vroiam să aud de ele şi mă strâmbam instantaneu de câte ori îmi atingeau papilele, acum sunt înnebunită după ele şi pot spune sincer că anul acesta sunt chiar mai gustoase decât în cei precedenţi.

Eram eu în tramvai şi butonam facebook-ul când mi-a venit ideea genială pentru salata asta. Practic am făcut o reducţie balsamică (2 linguri oţet balsamic, 50g zahăr muscovado şi 2 linguri apă fierte pe foc mic timp de 5 minute), pe care am lăsat-o să se răcească. Am tăiat câteva căpşuni cât să umplu 2 boluri mici şi am presărat frunze de busuioc proaspăt culese din grădină. A mers şi mai bine cu ciocolată albă rasă (lenea şi graba m-au fpcut să le omit în poză – tot graba, bat-o vina, m-a făcut să îmi vărs pe jos bunătate de reducţie balsamic + c’est la guerre!).

Citeşte şi...  Desert cu ricotta

A fost finalul perfect pentru o cină lejeră de vară. Cu siguranţă voi repeta experienţa!