Colindatul prin oraş după tot felul de ingrediente a devenit de mult timp una din activităţile mele principale de weekend. Aşa se face că în Kauflandul de pe Mihai Bravu, singurul care are raion de peşte proaspăt, am găsit aceste caracatiţe mici. Pentru că tot am vrut de ceva vreme să văd care e diferenţa de gust între caracatiţa proaspătă şi cea din conservă, am luat şi eu câteva bucăţi ca să îmi fac damblaua.

Şi ca să le pun în valoare gustul, am ales cea mai simplă metodă de preparare: pe grătar. Ştiind că necesită doar 1-2 minute, ca să se pătrundă complet, fără să devină carnea gumoasă şi tare, am pregătit mai întâi garniturile.

Am fiert 1 pumn de farfalle conform instrucţiunilor de pe pachet, iar cu 3 minute înainte să fie gata pastele, am adăugat în apa clocotită şi câteva bucheţele de broccoli.
Între timp am tăiat pe jumătate câteva roşii cherry, pe care le-am amestecat cu ulei de măsline, sare, piper şi ceapă verde tocată.

Caracatiţele erau deja curăţate, aşa că nu a fost nevoie să îmi bat capul cu asta. Ceea ce m-a bucurat pentru că încă nu ştiu să fac aşa ceva.

Am încins tigaia-grill, am asezonat bine caracatiţele şi le-am fript pe grătar 1-2 minute, întorcându-le des ca să se gătească uniform. În acest timp am scurs pastele şi broccoli, le-am asezonat şi am presărat şi câţiva fulgi de ardei iute.

Citeşte şi...  Bagels

Poţi pregăti reţeta pentru serile când nu ai chef de gătit (eu nu consider „gătit” fiertul unui pumn de paste şi friptul pe grătar a trei caracatiţe mici), mai ales că toată treaba asta durează maximum 20 de minute (dacă știi că te miști ca melcul, bineînțeles).

O recomand pentru seara de Valentine’s. Nimeni nu îşi doreşte să stea atunci prea mult în bucătărie, nu?