Adăugăm un nou sandvici în lista rețetelor rapide de vară. Desigur, la fel ca și celelalte, nu este exclus pentru acest sezon. Cine nu iubește un  croissant pufos și aromat cu unt?

Croissant, croasant, croissants, croasante, croasanți – cui îi mai pasă? Minunăția asta o cunoaște toată lumea, este un dar minunat de la francezi și merită apreciată cum se cuvine. De aceea, o să insist iar pe calitate.

Croissant pentru mine înseamnă unt, nu margarină. Doar când mă gândesc la margarină deja simt gust rânced în gură. Scârbos! Dacă vrei un croissant bun, recomand cu drag Rue du pain. Acolo poți să fii convins că găsești ce trebuie. Paul și Mega? I don’t think so! În general ferește-te de croasanții făcuți în masă pentru că mai mult ca sigur nu sunt ceea ce trebuie. Dacă ăia de la Paul sunt oarecum acceptabili, cei de la Mega sunt un coșmar. Pentru sandviciul ăsta se fărâmă incredibil de mult – la propriu, jumătate de croissant se transformă în firimituri și nu te mai alegi cu nimic. (Da, da, am căzut în păcat când muream de poftă și am fugit după câțiva croasanți tocmai pentru sandviciul ăsta – evident, am regretat compromisul).

Până o să învăț și o să am răbdarea necesară să fac eu croasanți în casă, mai durează. Așa că momentan o să îi cumpăr.

Citeşte şi...  Pico de gallo - salată mexicană

Să n-o mai lungim și să trecem la treabă.

Croissant cu ouă jumări

Îți trebuie așa 2 croasanți, 3 ouă, 1/2 legătură de pătrunjel proaspăt tocat, aprox 3 linguri cubulețe de bacon, ulei pentru uns tigaia.

Se încinge o tigaie non-aderentă. Se unge puțin cu ulei, se adaugă cubulețele de bacon și se prăjesc bine până devin crocante, ușor rumene și își lasă grăsimea în tigaie. Se scot din tigaie cu o spatulă și se lasă deoparte. Ouăle se bat puțin cu furculița (puțin – facem jumări, nu omletă) și se adaugă în tigaie. Din când în când se amestecă în ouă cu o spatulă de lemn sau de silicon – ele nu trebuie să se lege, ci să rămână fărâmițe în timp ce se gătesc. În câteva minute vor fi gata – deja după ce devin opace sunt gata. Nu le lăsa pe foc prea mult ca să nu se ardă sau să se usuce – le vrem pufoase și suculente.

 

Asamblarea e simplă. Se taie croasanții pe jumătate. Se amestecă bine pătrunjelul cu ouăle jumări și cu baconul prăjit. Cantitatea se împarte la doi, apoi se umplu croasanții. Simplu, nu? Și delicios.

Sandvici în croissant (cu ce o fi – bun, să fie), Mimosa și salată de fructe – ce mic dejun de prințesă! Mi-aș începe așa fiecare dimineață. Evident, să gătească altcineva.