Ştiu că am şomat în ultima vreme, concediul a fost very lovely, s-a încheiat şi acum mă pun pe treabă serioasă. Şi ce poate fi mai serios decât ciocolată în cantităţi industriale!?

Pentru tarta cu pricina m-am inspirat din the lovely magazine GoodFood (numărul din iunie, o reţetă semnată Jamie Oliver). Deşi nu sunt adepta cremelor de ciocolată făcute din… ciocolată (păi, ori facem totul de la zero, ori nu mai facem), am căzut în plasa lui Jamie şi am executat rapid următoarea reţetă:

Am amestecat în robotul de bucătărie 300g de făină cu 150g de unt rece tăiat cubuleţe, coaja rasă de la 1 lămâie şi 100g de zahăr pudră. Ca să se lege bine aluatul am adăugat şi 3-4 linguri de apă rece de la congelator. Apoi am întins aluatul cu sucitorul, l-am aşezat într-o formă de tartă, l-am acoperit cu hârtie de copt, am înghesuit boabe de fasole, am acoperit totul cu folie alimentară şi l-am dat la frigider 30 de minute.

Am încins cuptorul la 200°C si am copt aluatul de tarta orb timp de 10 minute, apoi am îndepărtat hartia de copt şi l-am mai lăsat în cuptor până s-a rumenit uşor.

Între timp, am pregătit crema. Am încălzit într-o cratiţă mică 300ml de smântână pentru gătit amestecată cu 3 linguri de zahăr până a atins punctul de fierbere şi am mai lăsat pe foc 5 minute. Am dat-o la o parte şi am adăugat 250g de ciocolată amăruie şi 50 de unt. Am amestecat încontinuu până s-a omogenizat şi am lăsat deoparte.

Citeşte şi...  Pudding de ciocolată - homemade

Când s-au răcit suficient amândouă, am întins crema peste aluatul de tartă. Apoi am prăjit rapid într-o tigaie fără ulei 1 pumn de alune de pădure şi 1 pumn de migdale, le-am mărunţit puţin în robotul de bucătărie şi le-am presărat peste crema de ciocolată. Am lăsat să se închege la temperatura camerei şi apoi am dat la frigider.

Ce pot să zic este că tarta nu a prins ziua următoare şi că a urmat un bis. Totuşi, prefer prăjiturile cu cremă de ciocolată făcută în casă (din cacao, unt, ouă şi zahăr).