Pentru mine micul dejun este cea mai imporantă masă a zilei. Dacă se întâmplă (rar) să sar peste el sunt un zombie irascibil toată ziua.

Am decis să mă bucur de ultimele zile de vară şi să savurez împreună cu my better half un mic dejun al fresco.

Am profitat de belşugul roadelor din grădina tatălui meu şi am ales din ultima lădiţă pe care ne-a trimis-o câteva vinete (din acelea subţiri pe care le caută toată lumea în piaţă) şi nişte roşii roşii de tot (not kidding, vă provoc să găsiţi în piaţă unele cu o culoare mai intensă).

Am copt de cu seară vinetele şi le-am lăsat să se scurgă peste noapte. Apoi le-am tocat mărunt, am adăugat ulei de măsline, ceapă roşie şi am asezonat. Salata de vinete este preferata mea, iar dacă mai adaug şi o salată de roşii lângă deja nu mai îmi trebuie altceva.

Şi ca micul dejun să fie o masă completă, am rumenit în tigaie 2 felii de bacon (trebuia să văd neapărat what’s all the fuss about it) în grăsimea căruia am prăjit 1 ou (de la grăsunele mele preferate). Pentru că nu beau cafea, mi-am stoss frumos sucul de la 1 portocală şi 1 grepfruit, iar ca desert am devorat nişte struguri proaspăt culeşi din micuţa vie din spatele casei.

Citeşte şi...  E foarte uşor să faci un bine - donează sânge

Pofta de carbohidraţi mi-a potolit-o 1 covrig bavarez de la Kaufland, uitat prin pacheţelul de la serviciu din ziua anterioară.

A fost grozav! Pentru mine de fapt vara începe de abia în august când soarele răsare şi apune la ore decente, iar căldura se mai domoleşte niţel.