Revin mereu cu reţete ultra rapide pentru cititori bizicioşi care doresc să se joace în bucătărie. Se ştie că îmi place să fac lucrurile ca la carte, dar să mă şi joc şi să găsesc scurtături interesante. Hei, decât să spargi bugetul de mâncare pe livrări sau să mănânci chips şi alte prostii, cred că reţete din astea mai simpluţe, cu ingrediente alese de tine sunt mult mai ok.

Reţeta asta mi-a oferit-o partenerul meu – o văzuse într-un clip pe Youtube pe un canal de gaming şi a ţinut neapărat să o facem şi noi. Prima impresie a fost „Ceeee? Cum să fac eu aşa ceva? Ştii că eu pot să fac lasagna din aia pe bune, nu?”, dar, na, îl iubesc şi normal că vreau să îi fac toate mofturile (pentru că şi el mi le face pe ale mele – tot timpul).

Aşa că ne-am repezit la supermarket şi am cumpărat: 2 plicuri de supă din alea cu tăieţei instant (nu contează de care, folosim doar tăieţeii, nu pliculeţele alea cu arome), 1 borcan sos pentru paste bolognese de la Panzani (e o firmă care îmi place şi de la care cumpăr uneori şi sos de paste atunci când nu am timp/chef să mă complic), aprox 150g caşcaval (bine, am cumpărat mai mult, dar cam atât foloseşti în reţeta asta – poţi să iei direct ras, dacă te grăbeşti foarte rău, dar nu recomand) şi 1 tăviţă de aluminiu (astea se găsesc în seturi de câte trei bucăţi, dar ai nevoie doar de una).

Citeşte şi...  Smoothie de căpşuni cu fulgi de ovăz

Simplu, nu? Trebuie să desfaci plicurile de supă şi să arunci pliculeţele de prafuri, apoi să tai tăieţeii (ăia grămăjoara aia pătrată) pe grosime (pare complicat, dar nu e – ia un cuţit măricel, ţine bine tăieţetii cu o mână, cu grosimea sprijinită de tocător, trece cuţitul încet în jos). Bun, deci acum în loc să ai 2 „pătrate” de tăieţei, ai 4. Aşază un strat de tăieţei în tăviţa de aluminiu. Toarnă peste ei jumătate din borcanul de sos, aşază următorul strat de tăieţei, restul de sos şi, la final, caşcavalul ras. Gata, am terminat de gătit :)))

Acum mai trebuie doar să aprinzi cuptorul la foc mediu şi să laşi mini lasagna să se facă. Tăieţeii vor absorbi sosul şi caşcavalul se va topi. În 10-15 minute ar trebui să fie gata. Nu folosi cuptorul cu microunde pentru că o să sară scântei de la tăviţa de aluminiu. Se consumă imediat.

E o reţetă foarte simplă. Recomand studenţilor, burlacilor, gamerilor, băieţilor de liceu şi tuturor care îşi doresc o masă caldă cu un buget redus şi cu un minim de efort.