Reţetă pentru masculul din tine – pentru că domnişoarele delicate nu mănâncă maioneză (decât pe ascuns noaptea :))))) ). Acum, pe bune, o viaţă avem, de ce să ne-o petrecem minţindu-ne sau amăgindu-ne cu lucruri care ne plac sau ne tentează, pe care le refuzăm din motive necunocute (poate pentru că „aşa se face”?). Nu ştiu  / nu-mi pasă.

Tot ce ştiu e că reţeta asta e demenţială şi am de gând să o repet de câte ori mi se face poftă de ton. Şi e incredibil de simplă, excelentă pentru începători (cei care ştiu să deschidă o conservă, desigur).

Tuna melt incredibil de irezistibil

Pentru perversitatea asta maximă ai nevoie de o conservă de ton bucăţi în suc propriu, jumătate de ceapă roşie mică, două linguri de maioneză, opt felii de pâine, patru (sau opt) felii de cheddar – după gust. Pentru servit, salată verde sau castraveţi muraţi. 

Se amestecă bine tonul  (dupa ce se scurge bine zeama) cu ceapa roşie tocată mărunt şi maioneza. Se întinde conţinutul pe patru felii de pâine, se acoperă fiecare sandvici cu o felie de cheddar  (dacă vrei să fie cu extra cheddar, aşează feliile de caşcaval peste toate feliile de pâine, înainte de a adăuga salata de ton) şi o felie de pâine. Sandviciurile se aşază în sandwich maker-ul încins şi se rumenesc bine. Dacă nu aveţi sandwich maker, e în regulă, puteţi să încingeţi o tigaie fără ulei, să aşezaţi acolo sandviciul şi să presaţi cu o spatulă sau altceva cu greutate. Tuna melt e mai bun atunci când e presat bine.

Se poate pregăti mai întâi o salată de ton din: 1 conservă ton bucăți (în suc propriu) 200g, 1 castravete murat tocat cubuleţe, 2 linguri maioneză, 1 lingură zeamă de lămâie, 1 cățel usturoi tocat mărunt.

Se prăjeşte pâinea în tigaia uscată pe o parte, se unge cu unt partea neprajită, se întoarce felia de pâine cu untul în jos, se adaugă salata de ton peste partea prăjită, feliile de cheddar deasupra.  Întretimp se prăjeşte o felie de pâine pe o parte. Se aşază felia de pâine nouă cu partea prăjită peste cheddar, se întoarce sandviciul cu ultima parte neprajită de pâine în jos şi presăm bine (cu o spatulă, presă sau un vas termorezistent).

tuna melt intreg

Cheddarul sau cascavalul se topeste, pâinea se rumeneşte frumos. Sandviciul devine uşor presat. Se poate face şi la sandwdich maker, dar atunci pâinea nu se mai prăjeşte uniform pe toate laturile. Mie personal nu prea îmi place să fac la sandwich maker pentru că se presează sandviciul prea mult şi devine prea subţire. Plus că de la aburul care se face în sandwich maker, sandviciul meu devine umed în loc să fie crocant. Varianta asta pare complicată, dar nu este. Rezultatul e cel mai delicios sandvici cu ton pe care l-ai mâncat vreodată. Serveşte-l cu salată (acum că e vară, preferata mea e salata verde simplă, cu ridichi, ceapă verde şi dressing clasic de lămâie, ulei, sare şi piper.)