Astăzi e genul de zi pe care o încep în forţă, plină de energie şi entuziasm, cu chef de muncă şi de viaţă, dar care mai apoi, din cauze neînţelese de bibiloiul meu blond, ajung uşor morocănoasă, oarecum.

Aşa că mă îndepărtez uşor de la laptop şi încep să caut şi să nu găsesc ceea ce vreau, ceea ce îmi trebuie. Într-un final, mă prăbuşesc în fotoliul din faţa ferestrei, de unde se văd norii cenuşii, grei, apăsători – încep să ma simt mai bine. Atmosfera de afara e în ton cu mine. E bine. Aud şi miros ploaia, închid ochii şi respir, simt cum muşchii mi se relaxează şi revin în zona de comfort. Nu mai există deadline-uri. Există doar pofta de ciocolată.

Şi pentru a-mi prelungi starea comfort, aleg să mă răsfăţ cu un desert din copilărie, ce are o textură cremoasă, mătăsoasă şi un gust puternic de cacao (şiii whisky).

Partea cea mai nasoală la reţeta asta este că trebuie să aştepţi să se închege crema la rece (să tot dureze vreo 2 ore). Tehnica în schimb nu e complicată şi nici nu ai nevoie de multe ingrediente.

Amestecă 3 ouă mari cu 150g zahăr şi 500g frişcă lichidă (sau banala smântână pentru gătit) cu mixerul sau cu telul. Pregăteşte vasul pentru bain-marie. Între timp, pune la înmuiat 10-15g gelatină (foi sau granule – cantitatea alege-o în funcţie de cât de închegată vrei să fie produsul final) în 100ml lapte. Pune amestecul de ouă pe oala în care apa fierbe (vasul în care se află crema nu trebuie să atingă apa fierbinte, apa nu trebuie să clocotească, crema se încheagă doar de la aburii care încălzesc vasul) şi amestecă 15-20 de minute, până se încheagă crema. Adaugă apoi laptele cu gelatina, amestecă bine să se omogenizeze. Îndepărtează vasul de pe foc şi încorporează 50g cacao şi 2-3 linguri de whisky (poţi adăuga lichior de vişine, rom, extract de vanilie sau zahăr vanilat, extract de mentă, lichior de cafea). Amestecă bine şi toarnă în pahare, ceşcuţe şi boluri mici. Păstrează-le la frigider până se întâresc. E acopăr vasele cu folie  alimentară pentru a nu împrumuta mirosurile din frigider.

Citeşte şi...  Piure cu bacon și pătrunjel

Simplu! Pentru varianta cu vanilie, pur şi simplu nu adăuga cacao. Crema de leagă foarte bine, iar dacă adaugi seminţele unei păstăi de vanilie, pudding-ul va fi foarte aromat. Să ai poftă!