Eu sunt genul de persoană care iubeşte mâncarea. Şi nu la modul de a mânca până plesnesc, orice, oricum şi oriunde. Nu. Pentru mine a mânca şi a găti, mai ales, sunt ritualuri. Mă îmbăt cu arome, mă bucur când găsesc ingrediente de calitate, îmi fac research pentru reţete ca să le pot pune în valoare, împart bucuria cu ceilalţi, îmi caut inspiraţie în prietenii mei, iar felurile mele preferate de mâncare au obligatoriu o poveste în spatele lor.

Ca de exemplu şi acest „mic dejun fierbinte”. Ştiţi că vă tot povestesc eu despre Elena, de la Mănânc Inteligent. Ea este o continuă sursă de inspiraţie (şi asta nu numai în ceea ce priveşte mâncarea). Recent m-am văzut cu ea şi în conversaţia noastră s-a strecurat şi o reţetă pe care ea o prepară la micul dejun. Simplu: lapte dat în clocot, bucăţi de mere, fulgi de cocos, fulgi de ovăz, stafide.  Mi s-a întipărit în minte şi de abia aşteptam să o încerc acasă.

Cum am rămas fără stafide de la ultima rundă de cozonaci, am folosit ce ingrediente aveam. Am dat laptele (250ml) în clocot şi l-am turnat într-un castron în care am pregătit: fulgi de ovăz, coacăze uscate, fâşii de cocos (încă mai caut unele fără zahăr, dacă ştiţi voi de unde să iau, let me know please), bucăţi de măr, două steluţe de anason. Am presărat puţină scorţişoară şi zahăr vanilat. Gata! Micul dejun e servit.

Citeşte şi...  Biscuiţi de ovăz

Nu am ştiut cum să denumesc „reţeta”. Mic dejun pentru că.. ei bine, e un mic dejun. Fierbinte. Şi este exact ce ne recomandă tot Elena să avem în fiecare dimineaţă. De ce? Aflaţi de aici. Până atunci, savuraţi-vă fiecare îmbucătură!