Acum câteva săptămâni s-a întors în ţară o prietenă dragă, plecată pe meleaguri străine în căutarea unei vieţi mai bune. Şi ca să profităm din plin de vizita ei, am poposit câteva zile pe malurile Mării Negre, timp în care am descoperit că avem un alt lucru în comun: pofta pentru cafeaua cu mult lapte.

La fiecare terasă, Ema noastră cerea lapte cu cafea sau măcar un latte machiatto şi de cele mai multe ori primea răspunsul „n-avem”. Ca să mai atenueze din frustrare, un ospătar cumsecade din Neptun i-a creat o reţetă de ciocolată caldă cu lapte şi sirop de cocos, ceea ce a mai scos-o pe Ema din monotonia răspunsului tipic românesc „nu se poate”.

Pentru că inima (la propriu) nu mă lasă să mă bucur din plin de aroma deosebită a cafelei pure, trebuie să o îndoi cu mult lapte şi de obicei i pimp it up cu tot felul de mirodenii. Iar vara întotdeauna îi pun gheaţă şi nu îmi mai trebuie nimic ca să mă simt ca în vacanţă. Pentru că tot Ema m-a introdus în minunata lume a cafelei cu marţipan (da, stă la Lubeck, oraş scăldat în aromele marţipanului de calitate premium), m-am gândit să îi dedic şi eu o cafea „lapte cu cafea”.

Citeşte şi...  Tort cu cremă de ciocolată şi caramel sărat

Deci, dragă Ema, pentru un pahar mare din băutura asta magică ai nevoie de 100ml de cafea tare (neagră), 150ml de lapte, 2 linguriţe de zahăr vanilat (ştiu că îţi place mai dulce şi nu o să ma supăr dacă pui mai mult 🙂 ) şi 2 linguriţe extract de scorţişoară. Amestecă-le bine şi adaugă gheaţă după cum pofteşti. Pe lângă drăciile astea, eu mai adaug şi câteva inimioare decupate din marţipan, dacă ziua mea a fost super nasoală. Trust me, face minuni. Hope you enjoy it şi hai să bem aşa ceva next time you visit. Hugs & kisses!

*soundtrack*

Şi dacă vă place să vă jucaţi şi mai mult de-a cafeaua dichisită, iată încă 10 idei de la Food Republic.