Cidru de mere aromat

Cidru de mere aromat

Mie deja mi-a intrat frigul în oase şi imediat cum scot nasul din casă îmi miroase a iarnă. Ceea ce înseamnă că trebuie să găsesc mereu modalităţi de a mă încălzi. Nu stau în inima oraşului, iar pe strada mea parcă tot timpul temperatura este mult mai joasă decât în alte locuri.

Mare amatoare de ceaiuri parfumate şi condimente, mereu am pe foc câte un ibric cu o licoare magică, preparată special să îmi pună sângele în mişcare. De data asta am folosit belşugul de mere de prin curte pentru cel mai aromat cidru fierbinte (fără alcool).

Am trecut mere prin storcătorul de fructe până am obţinut 1 litru de suc. L-am turnat într-o oală mică, am adăugat cu nesimţire cuişoare (cam 5-6), anason stelat (5 buc), 1 baton de scorţişoară şi câteva boabe de ienibahar. Am acoperit cu un capac, am pus oala pe foc şi am dat sucul în clocot. Am stins focul şi am lăsat condimentele să infuzeze bine. Apoi, când temperatura lichidului a scăzut suficient cât să poată fi consumat, am turnat în căni şi am m-am lăsat îmbătată de parfumul degajat.

Hehe, dacă vrei să te încălzeşti şi mai bine, adaugă în cană şi puţin whiskey (nu când cidrul e fierbinte şi nu inhala vaporii degajaţi – te vei îmbăta mult mai repede şi s-ar putea să ameţeşti, crede-mă că ştiu ce spun 😉 ). Vei vedea cât de mult seamănă cu Winter Jack (iubirea vieţii mele din iarna trecută)

bucătar, psiholog, web developer si eternă studentă

View my other posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inline
Inline