Printre zilele aglomerate care m-au tot urmărit şi mi-au făcut viaţa frumoasă şi împlinită, am reuşit să onorez şi invitaţia la deschiderea celui mai nou local vegan din oraş: LoVegan.

Uşor sceptică şi plină de curiozitate, am intrat pe uşa micului bistro din Piaţa Romană pentru a descoperi meniul vegan propus de chefs Alexandru Bugnariu-Nicolae şi Tatiana Suliman.

Pentru că nu sunt tocmai fanul mâncării vegane/raw/”sănătoase”, am ţinut neapărat să gust din toate preparatele ce ne-au fost servite pentru a vă da raportul complet. Da, a fost bun. Bun, bun. Cheesecake-ul a reunit armonios ingrediente precum nuci, migdale, curmale, caju, cacao şi banane. Nu ţi-ai fi dat seama că e vegan. M-a cucerit instantaneu. În sfârşit un desert sănătos şi foarte săţios.

Pentru că îmi plac ronţăielile, mi-am băgat nasul şi în bolurile cu crackers (dulci şi picante). Preferaţii mei au fost cei din ardei şi nucă. Delicios. Pun pariu că ar merge nemaipomenit lângă o bere (bere e vegană, da? 🙂 ).

Culmea am găsit şi o salată pe gustul meu. Deşi aparent o combinaţie bizară gustul morcovilor s-a împăcat perfect cu guacamole, pesto şi scorţişoară.Cred că o să exersez şi acasă combinaţia asta.

Pe lângă cele menţionate am mai gustat un fel de budincă din seminţe chiar, făcută în straturi cu  sfeclă, lapte de migdale cu vanilie şi zeamă de portocale cu goji.

Citeşte şi...  Delicious doughnuts în Bucureşti

Desigur, nu toată mâncarea a fost raw. Am savurat paste orzo cu pesto rosso şi dovlecei la grătar şi supă de păstârnac cu rozmarin. M-am ferit să mai adaug sare pentru a savura gustul preparatului, dar parcă nu m-au convins. Am rămas cu dorinţa unui arome mai intense. Dar am să dau vina pe faptul că acum mă atrage bucătăria indiană cu mirodeniile ei îndrăzneţe, care probabil că mi-au modifcat gustul pentru chestii mai lejere.

Experienţa a fost plăcută, localul este foarte colorat şi vesel, iar bucătarii dornici să vă explice detaliile şi secretele bucătăriei raw-vegane. De fapt, sunt atât de dornici, încât în fiecare sâmbătă se ţin ateliere de mirodenii şi cursuri de iniţiere în bucătăria raw-vegană. Iar ambiţiile lor nu se opresc aici, pentru că pe viitor doresc să ţină şi ateliere de pânine cu maia şi fără gluten.

Pentru că am gătit şi eu pentru vegani, pot spune că este cu adevărat o provocare să faci mâncare gustoasă fără alimentele de origine animală. Dar e o provocare frumoasă, mai ales când vezi că rezultatul aduce o bucurie în sufletul celor care savurează produsul finit.

Deci, dragi vegani şi non-vegani, dacă aveţi poftă de o cină sau un prânz altfel, mai sănătos şi lejer, nu uitaţi să daţi o fugî până la LoVegan. Şi povestiţi-mi şi mie ce aţi mâncat bun. Meniul lor se schimbă prin rotaţie, deci nu aveţi cum să vă plictisiţi.