Săptămâna trecută am făcut o pasiune pentru curry. Picant, dulce, iute ca naiba, aromat, galben, roşu, pudră, pastă – curry să fie. Şi l-am folosit în tot ce mi-a trecut prin minte. După ce am copt pâinicile astea aromate, nu îmi vine să cred că nu le-am încercat până acum.

Am făcut aluatul de pâine simplu: am amestecat 500g de făină albă cu 300ml lapte bătut încălzit puţin, 20g drojdie proaspătă, 1 lingură de sare, 1 linguriţă de zahăr, în care am încorporat 1 lingură pudră de curry dulce şi 2 linguri seminţe de negrilică (seminţe negre de ceapă sau nigella seeds) prăjite puţin înainte. Am frâmântat bine aluatul apoi l-am lăsat să crească într-un vas acoperit cu folie alimentară, timp  de 2 ore. Am modelat chiflele şi le-am dat la cuptor până s-au rumenit frumos.

Mai uşor nici că se putea! Pâinea a ieşit aromată, pufoasă la interior, cu o crustă crocantă la exterior. Am răcit puţin chiflele pe un grătar, apoi am devorat câteva după ce l-am uns cu brânză de capră şi chutney de mango picant.

Partea bună e că şi mofturosului meu i-au plăcut şi a înlocuit pâinea simplă cu ele. Au alunecat bine şi cu omletă, fasole păstăi cu sos de roşii, cu unt şi cu gem. Doar nu e surpriză că îmi plac combinaţiile dubioase, nu?

Citeşte şi...  Supă cremă de dovlecei cu mentă