Pofta de „ceva dulce” îmi este foarte familiară şi de aceea sunt mereu în căutarea unor soluţii cât mai apetisante care să mă salveze de raftul de ciocolăţele din supermarket, care sunt extrem de nesănătoase.

De când a făcut Oana materialul cu street food din Bucureşti, mi-a rămas înfiripată în papile pofta de clătite integrale de la Creperie d’amour. Am fost, am testat, mi-am făcut pofta. Dar pentru că locuiesc tocmai la celalalt capăt al Pământului (a se citi Berceni) şi nu am acces mereu la fermecatele clătite, m-am gândit să îmi încerc norocul şi să execut şi eu câteva acasă.

Deşi mi-am propus de mult timp să încerc aşa ceva, doar ziua de ieri mi-a fost cu noroc şi m-am pus pe treabă. Trebuie să recunosc că am fost foarte mulţumită pentru o reţetă făcută în premieră.

Pentru aluat, am amestecat 4 ouă cu 100g de făină integrală de secară, 150ml de lapte integral, 1 linguriţă rasă de sare, 2 linguri de ulei şi 1 linguriţă sirop de portocale (opţional – am vrut să dau puţin gust clătitei şi am folosit sirop rămas de la portocalele confiate, pregătite pentru prăjituri şi cozonaci). Am lăsat aluatul să se odihnească 30 de minute. E important acest lucru şi pentru aluatul de clătite din făină albă. În timpul acesta se activează glutenul, iar aluatul va deveni mai elastic – ceea ce înseamnă că vei putea face clătite foarte subţiri, elastice şi pufoase.

Citeşte şi...  Supă de roșii

Între timp am rumenit într-o tigaie fără ulei câteva piersici şi banane, până s-au caramelizat uşor.

Pentru a pregăti clătitele, am încins bine o tigaie cu diametru mare (28cm), pe care am uns-o cu ulei (folosind o pensulă de silicon, dar se poate face foarte bine şi cu un prosop de hârtie). Am turnat câte un polonic din compoziţie şi mi-au rezultat 7 clătite mari.

Le-am umplut ulterior cu fructele caramelizate şi cu dulceaţă de lapte. Le-am mâncat cu poftă, pe îndelete, ca să pot savura din plin belşugul de arome. Acum dacă m-ai pune să aleg între o ciocolată şi o clătită din asta, nu aş mai sta de două ori pe gânduri. De fapt, cred că ma duc chiar acum să mai fac o tură 😀
clattia teaser