Chifle cu negrilică şi curry

Chifle cu negrilică şi curry

Săptămâna trecută am făcut o pasiune pentru curry. Picant, dulce, iute ca naiba, aromat, galben, roşu, pudră, pastă – curry să fie. Şi l-am folosit în tot ce mi-a trecut prin minte. După ce am copt pâinicile astea aromate, nu îmi vine să cred că nu le-am încercat până acum.

Am făcut aluatul de pâine simplu: am amestecat 500g de făină albă cu 300ml lapte bătut încălzit puţin, 20g drojdie proaspătă, 1 lingură de sare, 1 linguriţă de zahăr, în care am încorporat 1 lingură pudră de curry dulce şi 2 linguri seminţe de negrilică (seminţe negre de ceapă sau nigella seeds) prăjite puţin înainte. Am frâmântat bine aluatul apoi l-am lăsat să crească într-un vas acoperit cu folie alimentară, timp  de 2 ore. Am modelat chiflele şi le-am dat la cuptor până s-au rumenit frumos.

Mai uşor nici că se putea! Pâinea a ieşit aromată, pufoasă la interior, cu o crustă crocantă la exterior. Am răcit puţin chiflele pe un grătar, apoi am devorat câteva după ce l-am uns cu brânză de capră şi chutney de mango picant.

Partea bună e că şi mofturosului meu i-au plăcut şi a înlocuit pâinea simplă cu ele. Au alunecat bine şi cu omletă, fasole păstăi cu sos de roşii, cu unt şi cu gem. Doar nu e surpriză că îmi plac combinaţiile dubioase, nu?

 

bucătar, psiholog, web developer si eternă studentă

View my other posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inline
Inline