Mai vin şi zile când activităţile zilnice mă ţin departe de locul meu drag, bucătăria, unde mă simt ca peştele în apă. Şi atunci, pentru că şi corpul meu, ca orice maşinărie, are nevoie de combustibil, mă las tentată de ce au de oferit restaurantele şi micile bodegi din Bucureşti.

Şi se pare că am devenit tot mai curajoasă în ceea ce priveşte experimentele culinare (prietenii ştiu că sunt mult prea rutinieră şi greu mă învăţ la ceva nou odată ce am descoperit ceva ce îmi place). Am tot testat diferite cârciumioare şi m-am ales cu experienţe plăcute. De cele mai multe ori.

Naser este un mic local cu specific arăbesc situat vizavi de piaţa Domenii. Am mai auzit de el prin stânga şi-n dreapta, dar nu m-am convins să merg decât după ce într-o zi un coleg de-al meu a inundat bucătăria cu mirosul puternic al kebaburilor proaspăt rumenite. În câteva zile, mi-am luat inima în dinţi şi am purces.

Când am văzut localul, am ştiut din prima secundă că nu vreau să mănânc acolo aşa că am comandat ceva pentru acasă. Kebabul şi frigăruile de oaie au fost foarte gustoase, dar cei de la Ali Baba m-au obişnuit cu porţii generoase de legume fripte şi cu aromatul farro. Lipiile din păcate mi s-au părut cumpărate, ceea ce este o mare bilă neagră pentru un restaurant/local cu specific arăbesc. În plus, mi-au lăsat impresia că erau vechi.
Am mai comandat şi o porţie de humus care s-a dovedit a fi foarte amar. Boiaua aia presărată nu a ajutat cu nimic. Nici măcar estetic.

Citeşte şi...  Humus libanez

Repet, carnea a fost foarte bună, gustoasă, suculentă, condimentată pe placul meu, dar nu se poate să mănânci doar carne. Preţurile au fost acceptabile şi serviciul bun.

O practică pe care am întâlnit-o şi la alte localuri care oferă şi take-out este că poţi suna dinainte să comanzi, iar când ajungi acolo doar plăteşti şi ridici comanda.

Aşa că dacă ai poftă să încerci şi tu meniul celor de la Naser fă o vizită pe str. Dumitru Zosima nr. 86 (în zona pieţei Domenii) sau sună la 021.222.72.07. Au deschis zilnic între 10:30 şi 22:30.